zdrava hrana, ekohrana
ekohrana korpa
Artikli: 0
Suma: 0.00 RSD


 

Logovanje korisnika


Registrujte se  |   Zaboravili ste lozinku

Najprodavaniji proizvodi

 • Lesnik u ljusci
  Očišćen lešnik

  Rod 2018. 500-700din/kg

  Detaljnije
 • orah pod snegom
  Orah - očišćen

  Rod 2018.   Za sve detalje oko kolicine i cena slobodno nas kontaktirajte. Pre svega za poslastice. Orah jača organizam, poboljšava mušku potenciju , štiti organizam od...

  Detaljnije

Najnoviji Recepti

 • Jaja sa sumskim pecurkama

  Jaja sa sumskim pecurkama

  Pročitajte ceo recept
 • Čaj od divlje jabuke

  U 2dl proključale vode staviti 3-4 kolutića osušenog ploda. Ostaviti da ključa još 1 minut a zatim zatvoriti (staviti tacnu) i pomeriti na sobnu temperaturu. Nakan 15-30 minuta može se...

  Pročitajte ceo recept
 • Lisičara

  Posebno preporučujemo osušenu lisičaru tako što je sameljete u samo trenutno potrebnoj količini i kao začin u prahu malo stavite na već prohlađeno meso, musaku, đuveć i drugo jelo.

  Pročitajte ceo recept

O nama

zasad-drena.jpg
EkoHrana
uzgaja zdravu hranu na brdsko - planinskom području Južne Srbije. Okruženi lepom i čistom, nezagađenom prirodom počeli smo razvijati, gajiti i skupljati ekološke proizvode koji mogu uspevati na našem području.
Nastavili smo tradiciju skupljanje pečuraka, divljih plodova i lekovitog bilja a razvijamo i zdrave zasade domaćih plodova  (orah, lešnik, badem, jagoda, dren, šljiva, kopriva, domaća i divlja jabuka, oskorusa, kantarion, majčina dušica, šipurak, dunja, jasen, lisičara, vrganj i dr).

Zadovoljsto nam je pokazati procvetala stabla divljeg (nekalemljenog) drena iz naseg zasada.

 

 

 

"Reci mi šta jedeš i znaću kakav si"


zasad-oraha.jpg
Imajuci uvid u to da se nalazimo na podrucju gde je klima pogodna jezgricastom vocu, davne 1985 podigli smo prvi zasad oraha i do danas je podignuto nekoliko zasada oraha, leske i badema.

Hrana savremenog čoveka je nezdrava i prepuna pesticida i masnoće. Loša i jednolična ishrana uzrok je mnogih bolesti današnjice od bolesti srca, krvnih sudova, pluća, malokrvnosti, mokraćnih kanala, hemoroida i gojaznosti. Iako za neke od bolesti postoji određena genetska predispozicija, ukoliko se unosi nezdrava hrana, ona može poslužiti kao njihov pokretac.

 

 

Dugogodisnja tradicija u proizvodnji jagoda na vecim povrsinama Domaci plodovi-voce-jagoda

 

Zdrava hrana

zasad-sljiva.jpgZasadi sljiva, pre svega za prrodno-zdrave plodove a naravno tu je i kostica kao lek (detaljnije u domace plodove).

Plod zdrave hrane, gajene bez opasnih pesticida i hemijske obrade, nije najveći i na izgled najlepši, njegova enegetska vrednost i hranjivost je neprocenjiva. Još su naše bake znale da kažu da zdravlje na usta ulazi. Organsku, čistu i zdravu hranu danas je teško naći i na pijacama i marketima. Hrana koju mi proizvodimo je sa geografskog porekla gde se i nalazimo, u netaknutoj prirodi. 

 

 

 

priroda-lmahovina i led na kamenu