zdrava hrana, ekohrana
ekohrana korpa
Artikli: 0
Suma: 0.00 RSD


  • Nalazimo se na južnim obroncima Babičke Gore (1098m)...

    ekohrana zdrava hrana
  • ...u blizini visokih vrhova Suve Planine (1810m)...

    ekohrana zdrava hrana
  • ...na mestu gde možemo videti vrhove Vlasine, Kukavice, Radan Planine i Pasjače ...

    ekohrana zdrava hrana
  • ...tamo gde prvi zraci sunca donose optimizam i radost...

    zalazak sunca
  • ...tamo gde imate prave prijatelje...

    ekohrana zdrava hrana
  • ...gde možete uživati u nedirnutoj prirodi.

    ekohrana zdrava hrana

Najnovije Vesti

  • Zalivni sistem

    Zaivni sistem pri kraju.

    Pročitajte celu vest
  • Eko hrana na web festu 2011

    Sajt Ekohrana je kandidat na ovogodišnjem Web Festu 2011. Pomozite nam da na ovaj način promovišemo zdravu ishranu i promovišemo naše hranjive proizvode.

    Pročitajte celu vest
  • Razmena - kupoprodaja unikatnih i...

    Da li Vas interesuje zavesa od pruća? Detalj koji ce Vam popraviti raspolozenje, odvesti Vas u prirodu i izazvati odusevljenje i osmeh prijatelja.

    Pročitajte celu vest
  • Počeo sa radom sajt Ekohrana

    Poštovani, pred Vama je sajt EkoHrane namenjen distribuciji zdrave i čiste, hemijski nezagađene hrane. Jedite zdravo da bi ste i Vi bili zdravi.

    Pročitajte celu vest

Jaja sa sumskim pecurkama

 
26. 02. 2012.
Jaja sa sumskim pecurkama
 

Naberu se šumske pečurke-ovčarke(rudnjače), koje su bele i „pustaju mleko“, a imaju sitnan res, a jedu ih ovce pa su po tome i dobilee naziv „ovčarke“- bele sa  krupnim resom, zovu se kozjarke, jer ih jedu koze i one su previše ljute, ali nisu otrovne. Beru se maja i juna u harstovoj šumi posle pojave lisičara i vrganja-na  od oko 600 metara nadmorske visine.
Mogu se  šumske pečurke kao u stara vremena peći-posoljene, na ognjištu(žaru- vatri i u prirodi) a i na plotni šporeta ili  relni u tepsiji . Najčešće se danas sakuplja i stavlja u zamrzivač i zimi pravi od nje čorba ili supa, a može i da se suši na suncu i da se koristi zimi za upotrebu kao predjelo u supi. Kao sirova pečurka se očisti i obari u slanoj vodi, ocedi i isecka, potom se stavi u zejtin ili mast tiganja i na određenoj vatri-temperaturi na  ringli šporeta se prži dok ne zažuti-potom se uzmu nekoliko svežih jaja(po potrebi) i i onda se umeša i napravi pamflet sa jajima i pečurkama koji se služi za doručak ili večeru sa kiselim mlekom ili jogurtom.